maandag 1 augustus 2011

Wat te doen tegen verbrand door de zon.

Dit is mijn bovenbeen..
Ik ben weer helemaal terug in Nederland! Wat is Nederland toch eigenlijk een koud kikkerlandje, vergeleken met Frankrijk. Nu moet ik zeggen ik vind Frankrijk maar een stom land. De Fransen daar vertikken het om Engels te spreken,ze hebben miljoenen regels voor hun zwembaden en de winkels zijn net allemaal dicht als ik er ben. Verder heb ik het wel gewoon naar mijn zin gehad. De laatste 2 dagen scheen hartstikke goed de zon en ik nam dan ook graag plaats op een bedje in dat zonnetje. Ik heb me ├ęcht goed ingesmeerd maar toch ben ik hartstikke hard verbrand. Kanaries, wat doet dat zeer. De meeste mensen komen nu denk ik net van vakantie terug of moeten nog gaan, maar ik heb een paar tips voor jullie voor een verbrande huid.

Nu ben ik is gaan kijken wat ik kan doen tegen mijn vebrande huid. Ik ben namelijk verbrand op mijn bovenbeen(zie foto boven aan het artikel),Enkel en op mijn hoofd. Op mijn hoofd verbrand zijn is echt een ellende. Ik kan mijn haar heel moeilijk kammen en als haartje dat trekt doet pijn.






















Daarom kun je ook het beste als het warm weer is een hoed dragen. Ik had zoals altijd geen hoed bij en kon ik mijn hoofd er ook niet mee beschermen.

Er zijn verschillende producten waarmee je de brand uit je lichaam kunt halen. Het haalt dan zoals het ware de warmte eruit.
Producten die kunnen helpen:
  • Komkommer
  • Maggi (wat je in je soep doet)
  • Mint
  • Yoghurt
  • Karnemelk
  • Ei (het witte gedeelte)
Een paar tips die ook kunnen helpen:
  • Je kunt ook een douche van 10 minuten nemen en dat steeds een beetje kouder zetten. Zo wordt eigenlijk je verbrande huid een soort van geblust.
  • Elk uur een dikke laag after sun op smeren en blijven herhalen.
  • Verkoelende Gels op de huid smeren.
  • Als je gaat douche moet je geen zeep of douchegel gebruiken want dat droogt alleen maar uit.
Dit zijn een paar tips die misschien kunnen helpen!
Eigenlijk hoop ik voor je dat je deze tips niet hoeft te gebruiken want verband zijn is echt niet fijn.

Greatzz

Bibi

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen